Monday, January 18, 2016

Bila spiderman tidur


Spiderman ni terbongkang tidur dari jam 8 tadi. Bateri kong terus. Sepanjang hari bermain. Dikejut dinner pun tak celik mata. Jangan bangun pukul 12 pastu tu segar bugar sudah! Ada pulak mak kena ketuk kuali tengah2 malam ni anak lapar!

Friday, June 26, 2015

Memilih Pendidikan terbaik untuk anak

Good luck #ammarzharif . Ujian kelayakan Darjah 1 integrasi SRAI. Mama mohon pada Allah moga Allah permudahkan urusan Ammar pagi ini, memberi pemahamam yang secukupnya, menerangkan hati ammar utk menjawab soalan. Semoga semua soalan dapat dijawab dengan cemerlang. Semoga Allah membantu Ammar. Insyallah. kami suami isteri membuat keputusan jika ada rezeki kami ingin anak-anak mendapat pendidikan agama yg kukuh selain dari pendidikan formal. Moga ada jalan rezeki atas kemudahan masa, peluang, wang ringgit atas niat kami ini. Amin

Saturday, March 21, 2015

Basikal Baru

Bila dapat basikal baru sangat la seronok. every day ptg2 main basikal. tapi akalnya juga panjang. kadang2 pergi jauh2 tak bgtau mama.risau nya hati tak terkira. Bila tanya kenapa tak bagitau..jawapannya mesti mama tak bagi nanti... huarggggggg so abah bagi hukuman gantung basikal.. tak boleh main for a few days..... Muka frust giler tu

Sunday, January 26, 2014

Tidur Dalam Iman

Ni namanya tido dalam iman. Letih sangat berjalan jalan dari KLCC ke SOGO pulak akhirnya tertidur dalam surau SoGo. Dah dekat 1 jam setengah tdo ni .Walaupun dalam surau ada amaran tidak boleh tido..bebudak terkecuali kot>!!!!

Thursday, August 1, 2013

Rambut pacak you!


Paling susah bila nak gi potong rambut.
Punya la payah macam nak makan ubat.
Masa mamak tu potong rambut kemain dia menangis melalak,
 dah habis senyum simpul pulak.
Suka sbb ada rambut pacak!
Ammar kata " Iron man rambut dia camni la'
Yer ker?? yer kerrr??/

Tuesday, May 28, 2013

Macamm-macam la Ammar ni


Merajuk mama tak bawa pergi swimming pool.
Mandi dalam baldi laman rumah pun jadi la.
Janji berkubang!

Saturday, April 13, 2013

Sukan Brainy Bunch 2013: Stadium UPM

13 April 2013 Bertempat di Stadium UPM majlis sukan Tadika Brainy Bunch TT 2013. Wahhh meriahhnyyaaaaaaa Ramai parents yang ahdir. Walaupun cuaca...oghhhhhh tersangatlah panasnya tapi semua enjoyeddd Ammar dari awal pagi dah bangun.... penuh ceria tak menangis..... Sepanjang perjalanan ke UPM beliau tido..ha ha ha (charged battery u!) Bila jumpa kawan2 terus ceria Tahun lepas sepanjang sukan dia menangis..tahun ni mmg totally different Bila tanya kenapa tak menangis...jawabnya..Ammar kan dah besarrrr!!!!!!!!!!opsss yer dah besar dah ada adik pun Adik Adib pun enjoty tgk game abang Kak Chor Husna tak datang..Ada khemah solat di sekolah.... Tq to all the Auntiess We are proud to be a part of such an awesome campus!!! All the Auties mmg d best!